Meclis'te küçük kabine heyecanı

Kaynak : Bugün
Haber Giriş : 21 Ağustos 2007 08:16, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Başkent kulisleri yeni kabineye kilitlenirken, TBMM'deki ihtisas komisyonlarının başkanlıkları da yeni kabinenin kurulmasını bekliyor

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, komisyon başkanlıklarını da yeni kabine sonrasına bıraktı. Bazı bakanların TBMM'deki komisyon başkanlıklarına kaydırılabileceği öğrenilirken, isimlerin Erdoğan'ın cebinde olduğu kaydedildi.

17 İHTİSAS KOMİSYONU

TBMM Başkanvekilleri ve Grup Başkanvekilleri ile idare amirlerinin belirlenmesinin ardından, TBMM'de gözler, 17 ihtisas komisyonu başkanlığına çevrildi. Başbakan Erdoğan'ın, AK Parti Grubu'nda yaptığı "hücre yenilenmesi" ile birlikte 100 kadar tecrübeli milletvekilini, komisyon başkanı olma heyecanı sardı.

17 İhtisas komisyonunun bulunduğu TBMM'de Milli Savunma, Dışişleri, Milli Eğitim, Gençlik, Kültür ve Spor, Çevre ve İnsan Hakları komisyonlarının başkanları 22 Temmuz Genel Seçimler öncesinde AK Parti listelerinde yer alamadı. Ayrıca, Başbakan Erdoğan'ın, kırmızı plakalı makam aracı ile geniş oda ile danışman sekreter kadrosu bulunan ihtisas komisyonu başkanlıklarına, bakanlık vermeyeceği tecrübeli isimleri oturtabileceği konuşuluyor. Başbakan Erdoğan'ın özellikle komisyon başkanlıkları konusunda hassas davranacağı bilgisine ulaşılırken, söz konusu koltuklar için yasama çalışmalarının hızlı bir şekilde yürümesinden yola çıkılarak herkesin üzerinde uzlaşı sağlayacak isimlerin ön plana çıkabileceği vurgulandı.

TASLAK LİSTE ERDOĞAN'DA

Bu arada AK Parti'nin 5 grup başkanvekili, Başbakan Erdoğan'ın talimatı üzerine, 17 ihtisas komisyonu için taslak liste hazırladı. Komisyon başkanlığı için alternatifli iki ismin yazıldığı listede, o komisyonda üye olarak görev yapması düşünülen milletvekillerinin de listesi hazırlandı. Başbakan Erdoğan, yeni kabine listesine paralel olarak, komisyon başkanlığı listesini de hazırlayacak.

Necdet TUNAÇ/ANKARA

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber